Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioarăŞtefan MANASIA

Data nașterii : 1977-05-18


Click aici pentru a vizualiza Manuscrisul - Ştefan MANASIA

(n. 18 mai 1977, Piteşti). Facultatea de Litere, secţia română-engleză, a UBB Cluj-Napoca (2000). Master de literatură română în cadrul aceleiaşi facultăţi, în 2002. În studenţie, redactor al revistei Echinox. Redactor al revistei Tribuna.

Poet, publicist. Facultatea de Litere, secţia română-engleză, a UBB Cluj-Napoca (2000). Master în cadrul aceleiaşi facultăţi, în 2002. În studenţie, redactor al revisteiEchinox. Redactor al revistei Tribuna. Volume: Amazon şi alte poeme, 2003; 2005; TU vii. etica grunge(samizdat, 2006); Cartea micilor invazii, 2008; Motocicleta de lemn, 2011; Bonobo sau cucerirea spaţiului, 2013 (Premiul Filialei Cluj a USR).
Prezent în antologiile: Generaţia 2000, 2004; Poeţii revistei Echinox, 2004 (ed. Ion Pop), Un pahar cu lumină/Pohárny fény, antologie a poeţilor români şi maghiari din Cluj, 2005. Inclus în Dicţionarul Echinox A-Z (coord. Horea Poenar). A colaborat la periodicele Echinox, Tribuna, Familia, Vatra, Interval, Steaua, Paradigma etc.
 
În doar câţiva ani, Ştefan Manasia a devenit una dintre cele mai importante figuri ale poeziei noastre de azi. Şi nu mă refer aici doar la activitatea lui poetică propriu-zisă (dacă lăsăm la o parte plachetele underground, autorul a publicat deja trei volume), ci şi la prezenţa pregnantă în spaţiul public(istic).” (Alex Goldiş)
Ştefan Manasia dispune – şi în noul volum se vede cu ochiul liber – de o capacitate enormă de a experimenta. De altfel, poetul este cunoscut încă de la Amazon ca un împătimit al stilisticii glam. Poezia luxuriantă, barocă, domolită şi împrospătată de o estetică a onestităţii discursului definesc, acum la al patrulea volum, anarhismul livresc al autorului. (Ştefan Baghiu)


Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară